Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis komt met 'zwaar' lied

Shownieuws

Guus Meeuwis brengt op 23 september een 'zwaar' lied uit. De nieuwe single 'De weg' is een bewerking van het lied 'Der Weg' van zanger Herbert Grönemeyer.

Guus Meeuwis brengt over twee weken een 'zwaar' lied uit. De nieuwe single, de ballade 'De weg', is een bewerking van het nummer 'Der Weg' van de Duitse zanger Herbert Grönemeyer. Hij wijdde het lied aan zijn vrouw, die hij in 1999 verloor aan de gevolgen van kanker. 'De weg' is afkomstig van het nieuwe album van de troubadour, dat eind oktober verschijnt.

De 33-jarige zanger uit Tilburg vertelt op zijn website dat hij veel geschreven heeft voor het nieuwe album. "Liedjes zijn een momentopname. Uiteindelijk wordt het een document van wat je hebt meegemaakt en zelf ga je weer verder in het leven", vertelde de zanger eerder deze week in RTL Boulevard. Guus kreeg ook hulp van gastschrijvers.

Ook nam Guus voor het eerst een duet op voor een eigen album. Eerder nam de zanger het nummer 'Samen zijn' op met Willeke Alberti voor haar cd 'Liedjes voor altijd'.

De zanger, die tien jaar geleden zijn carrière startte met de nummer één-hit 'Het is een nacht', haalde dit jaar opnieuw de eerste plek van de hitparade met 'Geef mij nu je angst', een cover van een lied van André Hazes. "Dat nummer heeft na het optreden in de ArenA tijdens het herdenkingsconcert voor André een waanzinnige indruk achtergelaten. Daardoor heeft het lied een bepaalde lading meegekregen die je iedere keer weer voelt als je het zingt", legt Guus uit. "En het heeft ook mijn carrière weer een duwtje in de rug de goede kant op gegeven."

Om zijn jubileum te vieren, geeft Meeuwis op 23, 26 en 27 september in de Heineken Music Hall in Amsterdam drie uitverkochte concerten onder de naam 'Tien jaar levensecht'. Volgens de zanger kunnen de mensen oud werk verwachten, maar zingt hij ook met de band nummers van de nieuwe cd.

Meeuwis zong woensdagavond voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel Nederland-Andorra het Nederlandse volkslied. De single 'De weg' komt uit op 23 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen