Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Financiering 'Ewbank'-musical is rond

Shownieuws

De financiering van de musical met de liedjes van John Ewbank is rond. liedjes van Ewbank worden verwerkt in een musicalversie van de opera 'Carmen'.

De financiering van de musical met de liedjes van John Ewbank is rond. Dit meldt producent Robin de Levita donderdag in De Telegraaf. De liedjes van Ewbank worden verwerkt in een musicalversie van de opera 'Carmen'. De musical gaat volgend jaar op Broadway in première.

De Levita, die al twintig jaar shows op Broadway uitbrengt, heeft regisseur Franco Dragone weten te strikken voor de musical. Dragone is de maker van de shows van 'Cirque du Soleil' en de shows in Las Vegas van Celine Dion. Volgens De Levita is er nog nooit een show van Dragone geflopt.

De producent is al drie jaar bezig met 'Carmen'. "Ik vind het wonderlijk dat er van de opera wel balletten en films zijn gemaakt, maar nooit een musical", aldus De Levita. "Alle goede emoties zitten erin: Liefde, haat, jaloezie en seks."

John Ewbank, die vanaf het begin door De Levita betrokken werd bij het project, schreef begin jaren tachtig voor Gordon de nummer één hit 'Kon ik maar even bij je zijn'. De laatste jaren is hij de vaste tekstschrijver en componist van Marco Borsato. Voor hem schreef Ewbank hits als 'Afscheid nemen bestaat niet', 'De bestemming' en 'De waarheid'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen