Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gotham Award voor 'gegroeide' Matt Dillon

Shownieuws

Acteur Matt Dillon ontvangt op 30 november een 'Gotham Award' voor zijn verdiensten binnen de filmindustrie.

Acteur Matt Dillon ontvangt op 30 november een 'Gotham Award' voor zijn verdiensten voor de filmindustrie. De prijs wordt voor de vijftiende keer uitgereikt aan filmmakers van kleine filmmaatschappijen en films die in New York zijn geschoten. Eerdere winnaars zijn acteurs als Robert De Niro, Martin Scorsese en Meryl Streep.

Michelle Byrd, uitvoerend producent van de organisatie die de 'Gotham Awards' mogelijk maakt, is 'zeer onder de indruk' van Dillons prestaties op het witte doek. "Iedereen heeft Matt zien groeien voor de camera, maar slechts weinig mensen weten dat hij een enorme hoeveelheid deskundig werk heeft afgeleverd de afgelopen jaren", zegt Byrd tegen Associated Press.

De 41-jarige acteur uit New York was maandag op het 'Deauville festival of American film' in Frankrijk om zijn laatste film 'Crash' te promoten. In Nederland staat de première van de film gepland voor 20 oktober. Begin volgend jaar staat de release van de film 'Factotum' op het schema.

Dillon begon zijn filmcarrière als tienerster in films als 'Little darlings (1980)', 'The outsiders' (1983) en 'The flamingo kid' (1984). Eerder dit jaar was hij naast Lindsay Lohan te zien in 'Herbie: Fully loaded'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen