Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jim Kerr ontkent plagiaat op nieuw album

Shownieuws

Jim Kerr, zanger van de Simple Minds, ontkent dat de popgroep voor het middenstuk van het nummer 'Jeweller' plagiaat heeft gepleegd.

De popgroep Simple Minds heeft voor het middenstuk van het nummer 'Jeweller' geen plagiaat gepleegd. Dat zegt zanger Jim Kerr van de band. Tijdens een interview met de Vlaamse krant Het Volk werd de zanger geconfronteerd met de gelijkenis tussen het nummer en de oude Abba-hit 'Gimme gimme gimme'. "Het kan geen plagiaat zijn. Ik heb thuis niets van Abba", reageert Kerr in de krant. "Ik weet zeker dat ik dat nummer nog nooit heb gehoord."

Nadat Kerr het nummer beluisterd heeft, hoorde hij de gelijkenis met zijn liedje. "Als iemand mij hierop had gewezen tijdens de opnamen van de plaat, hadden we dat middenstuk zeker veranderd", zegt Kerr. Volgens de 46-jarige zanger luisteren alleen zijn homoseksuele vrienden naar Abba. Hij zegt nog nooit iets van de Zweedse popgroep te hebben gehoord.

Het nummer 'Jeweller' is onderdeel van het nieuwe album van Simple Minds, 'Black and white 050505', dat maandag verschijnt. De eerste single van het album, 'Home', verscheen deze week. Het eerste album sinds drie jaar van de band werd de afgelopen maanden opgenomen in de Wisseloord studio's in Hilversum. De nieuwe cd wordt volgende week zaterdag gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam.

De van oorsprong Schotse band werd opgericht in 1978. In 1985 brak de groep wereldwijd door met het nummer 'Don't you (forget about me)'. Dit nummer werd gebruikt voor de soundtrack van de film 'The Breakfast club'. Hits als 'Alive and kicking' en 'Belfast child' volgden. De band verkocht wereldwijd meer dan twintig miljoen albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen