Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Leef!' debuteert op vijfde plaats in box office

Shownieuws

De film 'Leef!' heeft in zijn openingsweekeinde nipt een vijfde plaats gehaald in de Nederlandse box office, de lijst van films met de hoogste omzet.

De film 'Leef!' heeft in zijn openingsweekeinde nipt een vijfde plaats gehaald in de Nederlandse box office. Daarmee is de film van de overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen niet de Nederlandse film met de hoogste omzet. Die eer was voor 'Het schnitzelparadijs' van Martin Koolhoven. Deze film moest in zijn vijfde week zijn toppositie afstaan aan de Amerikaanse komedie '40 Year old virgin'. Met de tweede plaats op de lijst steeg de totale opbrengst van de film tot bijna twee miljoen euro.

'Leef!' was dit jaar de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, dat vrijdag met de uitreiking van de Gouden Kalveren zijn laatste dag beleefde. Actrice Sophie van Winden won voor haar rol in 'Leef!' het Gouden Kalf in de categorie 'beste vrouwelijke bijrol'. De film bracht dit weekeinde ruim 160 duizend euro op.

De romantische voetbalkomedie 'Johan', met Michiel Huisman en Johnny de Mol in de hoofdrol, debuteerde eveneens dit weekeinde, maar deed het minder goed dan 'Leef!'. Met een opbrengst van nog geen 60 duizend euro staat 'Johan' zesde in de Nederlandse box office.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen