Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Nits terug op oude nest

Shownieuws

De Nederlandse popgroep The Nits keert terug op het oude nest. Na een uitstapje van vijf jaar tekende de popgroep onlangs een platencontract met Sony BMG.

De Nederlandse popgroep The Nits keert terug op het oude nest. Na een uitstapje van vijf jaar tekende de popgroep onlangs een platencontract met Sony BMG. Bij deze maatschappij scoorde de Amsterdamse groep in zijn inmiddels dertig jaar tellende carrière onder meer hits met 'In the Dutch mountains' en 'Nescio'.

Het nieuwe album van The Nits, 'Les nuits', verschijnt over twee weken. De cd is opgenomen met de vaste kern van de band, zanger Henk Hofstede, drummer Rob Kloet en toetsenist Robert-Jan Stips. Met dit negentiende studioalbum keert de band naar eigen zeggen enerzijds terug naar zijn klassieke eigen geluid en wordt er anderzijds in geslaagd nieuwe dimensies aan de sound toe te voegen.

De band start op 20 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam met een theatertournee. Behalve Carré doet de band veertig grote theaterzalen in Nederland aan in steden als Rotterdam, Den Haag en Groningen. Daarnaast staat een buitenlandse tournee gepland naar onder meer Finland, Duitsland, Canada en Frankrijk.

The Nits werd in 1974 opgericht door Henk Hofstede en Alex Roelofs, die beiden aan de Rietveld Kunstacademie studeren. De naam 'Nit' staat voor 'neet, luizenei, imbeciel en uilskuiken'. In 1983 brak de groep door met het nummer ' Nescio'. Het nummer is afkomstig van het album 'Omsk'. Deze cd leverde de groep een Edison Award op. Wereldwijde bekendheid werd bereikt met het album 'In the Dutch mountains' uit 1987. Ook dit album werd bekroond met een Edison.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen