Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grad Damen wil een groot gezin

Shownieuws

Grad Damen, zanger van het levenslied, wil een groot gezin. Hij heeft al een zoontje maar wil dolgraag nog twee kinderen.

Zanger van het levenslied Grad Damen wil een groot gezin. "Ik wil nog heel graag twee kinderen erbij", vertelt de 22-jarige vader van één zoon aan Novum Nieuws. De zanger en zijn vrouw Daniëlle werden op 30 juni ouders van zoon Heintje. Veel tijd heeft Grad niet voor zijn zoon. "Ik ben door mijn werk weinig thuis. Maar als ik er ben, doe ik ook alles, van het naar bed brengen tot het verschonen van de luiers."

Het paar heeft er bewust voor gekozen op jonge leeftijd te beginnen met kinderen. Volgens de zanger leidt hij door zijn baan een heel ander leven dan zijn leeftijdsgenoten. De zanger hoeft naar eigen zeggen niet meer flink te stappen, uit te razen en tot rust te komen. "Wij zijn nu drie jaar getrouwd en hebben het heerlijk samen en vonden het na drie jaar tijd voor een kleintje", legt hij uit.

De geboorte van zijn zoontje heeft Damen muzikaal geïnspireerd. Voor zijn nieuwe cd 'Liefde', die vorige week verscheen, schreef de zanger het nummer 'Mijn kind'. Het liedje is een Nederlandstalige bewerking van het oude nummer 'Secret love' van Doris Day. Het is de tweede keer dat de zanger zich waagt aan een tekst. "Ik ben niet zo'n snelle schrijver en ik heb ook weinig geduld", verklaart hij. "Op mijn kerstcd van vorig jaar stond een tekst van mij en nu dan het nummer voor mijn zoontje."

Aan zijn optreden in Ahoy' Rotterdam tijdens het herdenkingsconcert voor André Hazes vorige maand heeft hij 'goede herinneringen'. "Op 29 juni had ik met Rachel (Hazes, red.) een bespreking over de liedjes die ik zou gaan zingen. Zij vroeg of ik 'Kleine jongen' van André wilde zingen in Ahoy'. De dag erna werd ons zoontje geboren", vertelt Damen. "Dat is toch bijzonder en heel toevallig."

Het nieuwe album 'Liefde' bevat de hits 'Mijn grootste geluk' en 'Jij bent een wonder'. Binnen twee weken verschijnt het album ook op dvd met beelden die zijn opgenomen in attractiepark 'De Efteling'. Ook duikt de zanger later dit jaar opnieuw het theater in.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen