Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono geschokt door kritiek

Shownieuws

U2-zanger Bono is geschokt door de kritiek op zijn humanitaire werk. Critici vinden zijn inzet 'tijdverspilling'. De zanger zegt een verschil te maken.

U2-zanger Bono is geschokt door de kritiek op zijn humanitaire werk. Critici vinden zijn inzet 'tijdverspilling', meldt contactmusic. De zanger ziet zijn werk als het meest waardevolle in zijn leven en meent 'een verschil' te hebben gemaakt.

Bono reageert door erop te wijzen dat de schulden van meer dan 36 van de armste landen ter wereld zijn kwijtgescholden, mede dankzij zijn organisatie Data (debt, aids, trade in africa). "Dat is toch geweldig? Het is het begin van een relatie tussen diegenen die het allemaal wel, en diegenen die het allemaal niet hebben. Ik behoor tot de eerste generatie die de technologie en bronnen in handen heeft om daadwerkelijk iets te doen."

Bono is sinds 1999 betrokken bij campagnes die voorlichting geven over de schuldenlast van derdewereldlanden en het lot van Afrika. In 2002 richtte hij Data op, met als doel meer aandacht gevestigd te krijgen op de kwijtschelding van schulden van Afrikaanse landen, de snelle verspreiding van aids en oneerlijke handelsovereenkomsten. "Ik kan geen betere manier bedenken om mijn tijd te 'verdoen'", reageert de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen