Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ramses Shaffy reikt eigen cd uit

Shownieuws

Ramses Shaffy heeft zondagavond een cd met zijn liedjes uit de voorstelling 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' uitgereikt aan de cast.

Ramses Shaffy heeft zondagavond een cd met zijn liedjes uit de voorstelling 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' uitgereikt aan de cast. Het album werd na de voorstelling in het Amsterdamse theater De Meervaart overhandigd aan de hoofdrolspelers Vera Mann, Mylène d'Anjou en Frans van Deursen. "Ik heb zelf nog niet de tijd gehad om de cd te beluisteren, maar er zit geloof ik ook een liedje van mij tussen", grapte Shaffy tegen de cast.

Na de uitreiking zong Shaffy spontaan met de drie solisten zijn 'Shaffy cantate'. Ramses liet weten 'erg gecharmeerd' te zijn van de solisten. "Ik ken jullie nog maar kort, maar ik houd nu al van jullie", zei de 72-jarige zanger.

De voorstelling met de liedjes van Shaffy ging vorige maand in première. De solisten worden begeleid door een vijfkoppig orkest onder leiding van Nico van der Linden. De succesnummers van Shaffy worden in de voorstelling afgewisseld met minder bekende stukken. Ook beschrijven de solisten in de voorstelling hun eerste, voor hen memorabele, ontmoeting met de artiest.

Frans van Deursen was 'erg tevreden' over het optreden zondag. "De voorstellingen zijn inmiddels veel losser geworden. Je gaat elkaar steeds beter aanvoelen", legt Van Deursen uit aan Novum Nieuws. De stem van Frans komt dicht bij die van Shaffy. "In sommige nummers is mijn timbre inderdaad hetzelfde", bevestigt de zanger. "Maar ik heb er geen moeite voor gedaan om zijn stem te benaderen. Ik heb de nummers natuurlijk gehoord, maar al heel snel het origineel losgelaten. De manier waarop Shaffy het deed, kan hij alleen."

Van Deursen vindt 'De één wil de ander' een echt Ramses Shaffy-nummer. "Het nummer knalt erin, is echt in zijn geest en tegelijkertijd gaat het ook nog ergens over", verklaart Frans. Uit het repertoire van Shaffy hebben de solisten zelf de nummers gekozen. "We zijn er heel simpel mee omgegaan. Zo van: vind jij dit wat en heb jij iets met dit nummer? Daar is een shortlist uitgekomen", legt Van Deursen uit. "Ik heb altijd wel het idee gehad dat het in zijn geest was en dat we ons er zeker niet voor hoeven te schamen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen