Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aanhangers kabbala bekritiseren Madonna

Shownieuws

Aanhangers van kabbala, een oude Hebreeuwse filosofie, bekritiseren het nummer 'Isaac' op het nieuwe album 'Confessions on a dance floor' van Madonna.

Aanhangers van kabbala, een oude Hebreeuwse filosofie, bekritiseren het nummer 'Isaac' op het nieuwe album 'Confessions on a dance floor' van Madonna. Dat meldt de Israëlische krant Mariv Daily. Het lied gaat over Yitzhak Luria, een aanhanger van kabbala uit de zestiende eeuw.

Volgens Rafael Cohen, het hoofd van een naar Luria genoemde rabbijnenschool, profiteert de zangeres van de naam van Luria. "Het is voor de joodse wet verboden te profiteren van de naam van de heilige rabbijn. Haar daad is onacceptabel", vindt Cohen. Woordvoerder Liz Rosenberg van de popster wilde nog geen commentaar geven.

Madonna heeft een katholieke opvoeding genoten, maar is sinds enige tijd aanhanger van kabbala. De zangeres treedt op 3 november op bij de MTV European Music Awards. Daar brengt ze het nummer 'Hang up', de eerste single van haar nieuwe cd, ten gehore. Het album 'Confessions on a dance floor' ligt vanaf 15 november in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen