Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The Texas chainsaw massacre' beste horrorfilm

Shownieuws

De Amerikaanse horrorklassieker 'The Texas chainsaw massacre' is door de lezers van het filmblad Total Film verkozen tot beste horrorfilm aller tijden.

De Amerikaanse horrorklassieker 'The Texas chainsaw massacre' uit 1974 is door lezers van het Engelse filmblad Total Film verkozen tot beste horrorfilm aller tijden. Dat meldt de Britse omroep BBC. De film die minder dan 120 duizend euro heeft gekost, is gebaseerd op het leven van de seriemoordenaar Ed Gein. "Het meest schokkende van de film zijn de eerste vijftig minuten van de film en het laatste halfuur", luidt het oordeel van het filmblad.

De film werd jarenlang door bioscopen en theaters geweigerd, omdat de horror te veel geweld zou bevatten. In de film werd de seriemoordenaar gespeeld door acteur Gunnar Hansen. Een remake van de horrorklassieker is in 2003 gemaakt met in de hoofdrol Jessica Biel en Jonathan Tucker.

'Halloween' met actrice Jamie Lee Curtis staat op de tweede plaats, gevolgd door de Italiaanse horror 'Suspiria'. 'Dawn of the dead' en 'The shining' staan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in de lijst van beste horrorfilm.

De top tien van de lijst wordt overheerst door horrorklassiekers uit de jaren '70. "Sommige zijn verschrikkelijk, sommige zijn angstaanjagend en anderen zijn gewoon grof en wreed. Uiteindelijk zijn al die films de beste horrorfilms aller tijden", schrijft Total Film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen