Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Medeplichtige schietpartij Cohn voor de rechter

Shownieuws

Een vrouw die wordt beschuldigd van het verbergen van de man die zanger Marc Cohn zou hebben neergeschoten, moet voor de rechter verschijnen.

Een vrouw die wordt beschuldigd van het verbergen van de man die zanger Marc Cohn zou hebben neergeschoten, moet volgende maand voor de rechter verschijnen. De 23-jarige Patricia Vail zou de verdachte Joseph Yacteen hebben verstopt voor de politie. Als zij schuldig wordt bevonden hangt haar een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd. Cohn werd in augustus na een optreden in zijn hoofd geschoten.

De 26-jarige Yacteen zou hebben geprobeerd de auto met Cohn en zijn manager Tom Dube in een parkeergarage te stelen. Om te voorkomen dat ze zouden vluchten, schoot de overvaller op een van de banden van de auto. Toen de manager weigerde de auto stil te zetten, schoot de man met een vuurwapen en raakte hij beide mannen.

De aangehouden verdachte was al op de vlucht voor de autoriteiten. Hij werd door de politie gezocht, omdat hij niet was komen opdagen voor de rechtbank. Tegen hem zijn 24 aanklachten ingediend, waaronder poging tot moord. Indien Yacteen schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal negentig jaar boven het hoofd.

Cohn, die evenals zijn manager de aanslag overleefde, won in 1991 een Grammy Award in de categorie beste nieuwkomer en beste nummer voor het liedje 'Walking in Memphis'. De muzikant is getrouwd met ABC News-correspondente Elizabeth Vargas. Zij hebben een zoon van 2 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen