Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorleespremière De Kronieken van Narnia succes

Shownieuws

Honderden kinderen kwamen zaterdag naar het Tuschinski theater om aanwezig te zijn bij de voorleespremière van 'De kronieken van Narnia'.

De voorleespremière van het boek 'De kronieken van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast', die zaterdagochtend in het Tuschinski theater in Amsterdam plaatsvond, was een succes. Honderden kinderen kwamen samen met hun ouders naar het theater om te luisteren hoe Job Schuring voorlas uit het beroemde boek van C.S Lewis. De verfilming van het boek gaat op 19 december in hetzelfde theater in première.

Het verhaal gaat over vier kinderen die tijdens het verstoppertje spelen in een oud landhuis, op een magische klerenkast stuitten. Via de kast komen ze terecht in de mysterieuze wereld van Narnia waar ze allerlei spannende avonturen beleven.

Voor de Nederlandstalige versie van de film is Disney lang op zoek geweest naar de stem van het belangrijkste personage Lucy. Ruim 200 cd's van Nederlandse meisjes tussen de 7 en 12 jaar zijn beluisterd om het stemgeluid te vinden dat lijkt op dat van de Engelse 9-jarige actrice Georgie Henley. De winnares werd op de voorleespremière bekend gemaakt: Mila Werner. Zij zal de komende tijd vooral in de studio te vinden zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen