Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dit jaar geen besluit over Radio4'

Shownieuws

Over de toekomst van Radio4 wordt op z'n vroegst begin volgend jaar een beslissing genomen. FunX krijgt misschien de frequentie van Radio4.

Over de toekomst van Radio4 wordt op z'n vroegst begin volgend jaar een beslissing genomen. De raad van bestuur van de Publieke Omroep onderzoekt momenteel of de zender uit de ether kan worden gehaald. "Er is nog niets besloten, maar het zou heel goed kunnen dat FunX de etherfrequentie overneemt", zegt woordvoerder van de Publieke Omroep Jeroen Wassenberg vrijdag.

In het plan van de Publieke Omroep staat dat meer jongeren moeten worden aangetrokken. Volgens Wassenberg lukt dit 3FM niet in haar eentje. "Uit onderzoek is gebleken dat de allochtone jongeren bij 3FM achterblijven. FunX is een goed voorbeeld van een zender die het heel goed doet bij allochtone jongeren."

Eerder vertelde Ruurd Bierman van de raad van bestuur van de Publieke Omroep in het radioprogramma Viertakt dat 'een popzender als FunX voor een optimaal rendement een FM-frequentie nodig heeft'. Daarom is uitgezocht welke publieke radiozender zijn frequentie het minst benut. Dat bleek Radio 4 te zijn, stelt Bierman.

Wassenberg zegt dat de doelgroep van Radio 4 de zender altijd nog via de kabel kan beluisteren als de klassieke zender uit de ether verdwijnt. "We laten de doelgroep niet zitten, maar het is wel belangrijk dat hierover een discussie wordt gevoerd. Ik denk niet dat we doof moeten zijn voor reacties van luisteraars." Het is aan staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan (D66) uiteindelijk een definitief oordeel te vellen over Radio4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen