Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ricky Martin niet homoseksueel

Shownieuws

Latino-zanger Ricky Martin is niet homoseksueel, zo deelde hij vrijdag mee in het tv-programma 'Pulse'.

Ricky Martin is niet homosexueel. Dat zei hij vrijdagavond in het tv-programma 'Pulse'. De geruchten dat de zanger uit Puerto Rico meer van mannen dan van vrouwen houdt, doen al jaren de ronde. Martin begrijpt niet waarom iedereen zich zo druk maakt om zijn seksuele geaardheid. "We leven in 2005 en ik begrijp niet dat mensen in deze tijd nog zo geobsedeerd zijn over dit onderwerp." Momenteel heeft de zanger geen vaste relatie. "Ik heb onlangs mijn relatie verbroken en ben weer vrijgezel."

De 33-jarige Martin is momenteel in Nederland om zijn nieuwe album 'Life' en de single 'I don't care' te promoten. Naast 'Pulse' was Martin ook te gast in de jubileumuitzending van het radioprogramma 'De Top 40' op Radio 538. Bij Fame Music hield de zanger vrijdagavond een signeersessie. Ook kreeg hij een prijs uitgereikt vanwege de verkoop van meer dan honderdduizend albums in de winkels van Free Record Shop, Fame en Van Leest.

Martin start op 15 november in Mexico-Stad met een nieuwe wereldtournee. De zanger doet daarna meerdere landen aan in Latijns Amerika om vervolgens door te reizen naar de Verenigde Staten. Daarna is Europa aan de beurt. Een bezoek aan Nederland staat gepland voor het voorjaar van volgend jaar. De tour eindigt in 2007 in Puerto Rico, het geboorteland van Ricky. Met de nieuwe tournee wil de zanger weer terug naar de basis van zijn succes. "We hebben besloten om met de nieuwe show terug te gaan naar het punt waar het allemaal begon", legt hij uit op zijn website. "We gaan wat kleinere zalen aandoen om meer intimiteit met het publiek te creëren."

De zanger vertelt ook dat een gedeelte van de opbrengst van ieder verkocht kaartje van alle concerten wordt gedoneerd aan zijn eigen 'Ricky Martin Foundation'. Deze stichting heeft als doel wereldwijd kinderen te helpen, met name door kinderhandel tegen te gaan. Een deel van de opbrengsten van de stichting gaat naar de 'Katrina Children Relief Fund', voor de slachtoffers die getroffen werden door de orkaan Katrina, en RMF Tsunami Relief Fund. Met het geld dat daarvoor vrij kwam heeft Martin na de ramp in Azië al 224 huizen laten bouwen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen