Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Allerzielen' uit op dvd op sterfdag Van Gogh

Shownieuws

De dvd 'Allerzielen' wordt uitgebracht op 2 november, de sterfdag van filmmaker Theo van Gogh. De dvd is een verzameling korte films van zestien regisseurs.

De dvd 'Allerzielen' wordt uitgebracht op 2 november, de sterfdag van filmmaker Theo van Gogh. Dat meldt het vakblad Muziek en Beeld. 'Allerzielen' is een verzameling van zestien korte films, die zijn gemaakt in een reactie op de moord op Van Gogh vorig jaar.

De regie van 'Allerzielen' was in handen van zestien verschillende filmmakers, onder wie Eddy Terstall, Mijke de Jong en Michiel van Jaarsveld. Zij wilden korte, eenvoudige verhalen vertellen, waarmee ze de aandacht willen vestigen op het verdriet, de hoop en de woede na de moord op de cineast. De dvd bevat een boekje, waarin regisseurs en scenarioschrijvers uitleggen wat hun motivatie was bij het maken van de korte films.

De titel 'Allerzielen' verwijst naar het grote aantal mensen dat meewerkte aan het project en naar de katholieke gedenkdag van de overledenen, die valt op dezelfde dag als de sterfdag van Van Gogh.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen