Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André 3000 hekelt hiphop-clichés

Shownieuws

André 3000 heeft een hekel aan het clichébeeld dat rappers altijd omringd zijn door goud, pistolen en schaars geklede vrouwen. "Dat is fout om te denken."

André 3000 heeft een hekel aan het clichébeeld dat rappers altijd zijn omringd door goud, pistolen en schaars geklede vrouwen. "Het is fout om te denken dat hiphop onherroepelijk verbonden is met de 'gangsta lifestyle'", vertelt de rapper van OutKast aan de Britse omroep BBC.

Het hiphopduo OutKast, dat behalve uit André 3000 bestaat uit rapper Big Boi, voelt zich niet aangesproken door de 'gangsta-rap'. "Die maakt pas een jaar of zes deel uit van hiphopmuziek. Hiphop is begonnen als muziek van de straat die vertelt over het leven op straat. Omdat dat ook mijn achtergrond is, viel ik automatisch in de categorie hiphop", verklaart de rapper zijn voorliefde voor de muziek.

OutKast, bekend van de hits 'Hey ya' en 'Rosa Parks', maakte albums als 'Stankonia' (2000) en 'Speakerboxxx/The love below' (2003). Het laatste album leverde OutKast vorig jaar een Grammy Award op. In totaal heeft het hiphopduo wereldwijd meer dan twaalf miljoen albums verkocht.

Momenteel is het rappersduo bezig met de filmmusical 'Idlewild'. Het verhaal speelt zich af in de jaren '30 van de vorige eeuw en gaat over de levens van een pianist (André 3000) en een barmanager (Big Boi).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen