Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Davies bewerkt opnieuw roman van Jane Austen

Shownieuws

Scriptschrijver Andrew Davies bewerkt opnieuw een roman van auteur Jane Austen. Hij schrijft het script voor het drama 'Sense and sensibility'.

Scriptschrijver Andrew Davies bewerkt opnieuw een roman van auteur Jane Austen. Dat meldt de Britse omroep BBC. Tien jaar geleden maakte Davies in opdracht van de BBC een miniserie van 'Pride and prejudice'. Dit keer neemt hij het script van het negentiende-eeuwse drama 'Sense and sensibility' onder handen.

Davies is momenteel druk bezig met het schrijven van het script voor de nieuwe miniserie, die in 2007 door de BBC zal worden uitgezonden. De Engelsman kijkt uit naar de verfilming. "Het leuke van een groot verhaal is dat er steeds verschillende versies en verschillende lengtes van gemaakt kan worden, waaraan diverse acteurs kunnen meedoen."

De scriptschrijver is het niet eens met critici die beweren dat de romans van Austen in het laatste decennium zijn overbelicht. "Jane Austen kan op veel manieren worden genegeerd, maar ik geloof dat het publiek altijd naar haar boeken zal terugkeren", voorspelt Davies. "Bovendien, wie wil nu de hele tijd actiefilms zien?"

Het is niet de eerste keer dat 'Sense and sensibility' wordt bewerkt. Actrice Emma Thompson won in 1995 een Oscar voor haar rol in de verfilming van het romantische drama. Thompson, die samen met Kate Winslet en Hugh Grant de hoofdrollen vertolkte, schreef ook het script voor de film.

Davies heeft nog geen acteurs voor de nieuwe miniserie gecast. Het is ook nog niet bekend wie de regie van 'Sense and sensibility' op zich neemt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen