Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie Gouden Uien voor 'Joyride'

Shownieuws

'Joyride' van regisseur Frank Herrebout heeft drie Gouden Uien gewonnen. De film kreeg de prijzen voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste actrice.

'Joyride' van regisseur Frank Herrebout heeft donderdagavond drie Gouden Uien gewonnen. De film kreeg de prijzen voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste actrice (Georgina Verbaan). De Gouden Uien zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijzen moeten de tegenhanger vormen van De Gouden Kalveren.

De film 'Zwarte Zwanen', die genomineerd was voor vijf Gouden Kalveren, kreeg de prijs voor de grootste flop. Daan Schuurmans is gekozen tot slechtste acteur voor zijn rollen in 'Floris' en 'Snowfever'. Chazia Mourali won voor haar bijrol in 'Vet hard' de Gouden Ui voor meest vervelende verschijning van een BN'er die geen acteur is.

Het initiatief voor de prijsuitreiking komt van een groep vierdejaarsstudenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. De Gouden Ui is geïnspireerd op de Amerikaanse Golden Raspberries, die elk jaar op de avond voor de Oscars worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen