Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Balkenende meest irritante bekende Nederlander

Shownieuws

Nederlanders vinden Jan Peter Balkenende de meest irritante bekende Nederlander. De top 50 irritantste Nederlanders is in het weekblad Nieuwe Revu gepubliceerd.

Nederlanders vinden Jan Peter Balkenende de meest irritante bekende Nederlander. Dit blijkt uit een marktonderzoek van het bureau Team Vier. De top 50 irritantste Nederlanders is in de jongste uitgave van het weekblad Nieuwe Revu gepubliceerd. Volgens het tijdschrift irriteert het de Nederlanders het meest, 'dat Balkenende op geen enkele wijze een leider kan en wil zijn'.

De woordvoerder van de minister-president, Gerard van der Wulp laat weten, 'dat Balkenende geen behoefte heeft om te reageren'. De premier is niet de enige politicus die in de lijst voorkomt. Op nummer vier staat zijn collega Gerrit Zalm. In totaal zijn er dertien politici in de top 50 te vinden.

Paul de Leeuw staat op de tweede plaats, gevolgd door Emile Ratelband. "Ik vind het wel een compliment dat ik tussen hoogopgeleide mensen in de top 3 sta", meldt Ratelband aan de Nieuwe Revu. Andere namen die in de lijst voorkomen zijn onder anderen Patty Brard, Gordon en Rachel Hazes.

De laatste editie van de Nieuwe Revu met de top 50 irritantste Nederlanders verscheen in 2001. Toen stond de presentator Willibrord Frequin op nummer 1. Dit jaar is hij gezakt naar nummer 14. Binnenkort stelt het weekblad ook een top irritantste Nederlanders samen, die bepaald wordt door de lezers. Op de website van de Nieuwe Revu kan gestemd worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen