Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robbie Williams brengt energieke 'warm-up gig'

Shownieuws

Robbie Williams heeft woensdagavond een 'warm-up gig' gegeven in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Robbie Williams heeft woensdagavond een 'warm-up gig' gegeven in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Voor een publiek van 1500 man, onder wie Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Inge de Bruijn, presenteerde Williams zijn nieuwe album 'Intensive care'. De nieuwe plaat komt op 24 oktober uit en de eerste single van de cd, 'Tripping', is maandag uitgekomen.

De 31-jarige zanger wisselde tijdens het kleinschalige concert nummers van de nieuwe cd af met oudere hits. De nummers 'Angels', 'Feel' en 'Rock DJ' kwamen voorbij. Samen met zijn zeskoppige band bracht hij ook 'No regrets' en 'Millenium' ten gehore.

Dat de nummers van het nieuwe album ook nieuw zijn voor Williams werd duidelijk toen hij teksten van velletjes papier moest aflezen. Hij verontschuldigde zich ook voor de nieuwe nummers die hij speelde. "Vergeef het me dat ik zoveel nummers van het nieuwe album speel, maar ik doe er nu nog eentje", zei Williams, waarop hij 'Spread your wings' inzette. Van het album 'Intensive care' speelde hij ook onder meer 'Sin sin sin', 'The trouble with me' en de nieuwe single 'Tripping'.

Robbie was woensdagavond één brok energie in Paradiso. Hij nam met een digitaal fototoestel van een toeschouwer een foto van zichzelf, deelde een handtekening uit, belde met een vriendin van iemand uit het publiek en hij nam voor iemand anders een nummer op een cassettebandje op.

Tijdens opnames van de nieuwe show van Paul de Leeuw "Mooi weer De Leeuw!" ontmoette Williams zwemster Inge de Bruijn. Hij vertelde het publiek in Paradiso dat hij 'Inge the swimmer' zijn telefoonnummer heeft gegeven, maar dat ze hem niet heeft gebeld. Ook liep hij bij De Leeuw de Vlaamse meidengroep K3 tegen het lijf. "Dat zijn vrouwen, maar tegelijkertijd zijn het ook kinderen", riep hij verbaasd.

Williams zei eerder Parijs en Londen aangedaan te hebben voor een concert, maar dat het publiek daar 'lelijk' en 'niet zo bijzonder' was. Hij zei erg gecharmeerd te zijn door het enthousiaste Nederlandse publiek. Williams sloot daarom het concert af met de woorden: 'Ik ben Robbie Williams. Dit is mijn band. En jullie waren 'fucking brilliant'.

Williams reist vanuit Amsterdam door naar Berlijn, waar hij op 9 oktober het eerste grote concert geeft in het kader van zijn nieuwe album. Het concert vanuit het Duitse Velodrome is live op schermen te zien in de Heineken Music Hall. Ook in de rest van Europa is het concert te volgen. Fans kunnen op 23 locaties, waaronder bioscopen, terecht voor de show.

De uitzending met Robbie Williams van Mooi weer De Leeuw! vindt op 13 oktober plaats

[Novum]

Gerelateerde Artikelen