Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling: hoger beroep 'in en in triest'

Shownieuws

Gerard Joling vindt het 'in en in triest' en 'schandalig' dat het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag besloot in hoger beroep te gaan tegen zijn vrijspraak.

Gerard Joling vindt het 'in en in triest' en 'schandalig' dat het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen zijn vrijspraak. "Dat dit kan in Nederland. Het is volgens mij gewoon omdat ik een bekende Nederlander ben, dat werkt nu tegen je", vertelt Joling aan Novum Nieuws.

Een man beweerde dat Joling in januari 2004 zijn neus brak in vechtpartij in een café in Amsterdam. De politierechter in Amsterdam heeft echter maandag besloten de zanger vrij te spreken van verdere rechtsvervolging.

Joling hoopt dat de zaak nog alsnog afgewezen wordt, en maakt zich 'niet druk'. "Ik heb goede getuigen en ik hoef me nergens zorgen om te maken", zegt Joling. "Ik heb het niet gedaan." Joling vertelde maandag al dat hij de zaak 'vervelend' vindt omdat er 'niets is gebeurd'. Hij noemt het een 'kwalijke zaak' dat BN'ers 'zomaar' kunnen worden aangeklaagd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen