Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Relax trots op rol in concert Cullum

Shownieuws

De bandleden van de Haarlemse hiphopband Relax zijn heel gelukkig omdat zij gevraagd zijn voor het voorprogramma van Jamie Cullum.

De bandleden van de Haarlemse hiphopband Relax beleefden 'een eureka-moment' toen ze werden gevraagd voor het voorprogramma van de Britse jazzzanger en pianist Jamie Cullum. "Dit is echt heel erg te gek, dat spreekt toch voor zich", reageert zanger en gitarist Llewy Is Sel tegenover Novum Nieuws.

De leadzanger van de band kent Cullum sinds ruim twee jaar, doordat hij hem interviewde voor een programma van MTV. "We hadden toen onze telefoonnummers uitgewisseld. Dit jaar zag hij ons op het North Sea Jazz Festival en toen stuurde Jamie mij een sms met het bericht dat hij ons helemaal te gek vond."

Relax wordt ook wel 'the live progressive hiphopband' genoemd, omdat de band bekend is van de live-optredens. Llewy Is Sel vindt dat de band goed in het voorprogramma van Cullum past. "Hij mixt oude jazzinvloeden met muziekelementen van nu. Dat doen wij eigenlijk ook met onze muziek. Hij met jazz, wij met hiphop."

Halverwege deze maand brengt de hiphopband de nieuwe remix van 'Bigshots' via zijn website ten gehore. "We willen dat onze fans, die ons jarenlang hebben gesteund, onze muziek makkelijk via het internet kunnen downloaden", verklaart de voorman van Relax. De band is momenteel druk bezig met het schrijven van materiaal voor een nieuw album.

Bandleden Llewy Is Sel, Burdell, Satin, Officer M., CJ en Billy Bob Tattoo staan op 14, 15 en 16 december in de Amsterdamse Heineken Music Hall in het voorprogramma van Cullum. Relax is eveneens in België de supportact voor de Britse jazzzanger en pianist. Van het optreden op het North Sea Jazz Festival komt binnenkort een dvd uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen