Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziek10Daagse in teken van cultuurlandschap

Shownieuws

De 21e Muziek10Daagse, die woensdag van start is gegaan, staat dit jaar in het teken van het muziekaanbod in het Nederlandse cultuurlandschap.

De 21e Muziek10Daagse, die woensdag van start is gegaan, staat dit jaar in het teken van het muziekaanbod in het Nederlandse cultuurlandschap. "Een muziekaanbod dat zeer divers is, van Nederlandstalige muziek tot anderstalige Nederlandse producties in alle mogelijke muziekgenres", zegt Anita Greter van Stichting Entertainmentretail Promotion op de website van de Muziek10Daagse.

Bij de aankoop van een cd tijdens de Muziek10Daagse werd in voorgaande jaren een compilatieplaat cadeau gedaan.Dit jaar is gekozen voor een album, waarop verschillende Nederlandse artiesten en bands een liedje van een collega op hun eigen manier brengen. De titel van de cd is 'Made in Holland'.

Op de cd zijn onder anderen Ali B, Jan Smit, Trijntje Oosterhuis en Di-rect te horen. Jan Smit heeft het nummer 'Het werd zomer' van Rob de Nijs in een nieuw jasje gestoken. "Dat draaiden we altijd in de auto en ik zong het altijd uit volle borst mee, want ik vond het zo'n prachtig nummer", verklaart Smit in een speciale Muziek10Daagse-bijlage van De Telegraaf.

'Made in Holland' is gratis bij een besteding in muziekwinkels vanaf vijftien euro. Tijdens de tiendaagse worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zendt RTL FM vrijdag de Holland Top 100 uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen