Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme herkent zichzelf niet in 'Castingx'

Shownieuws

Ellen ten Damme herkent zich niet in haar rol in de film 'Castingx'. Ten Damme speelt in de Engels gesproken film een Russische vrouw.

Ellen ten Damme herkent zich niet in haar rol in de film 'Castingx'. Ten Damme speelt in de Engels gesproken film een Russische vrouw. "Ze is een wraakzuchtig serpent", zegt de 37-jarige actrice. "Ik herken mijzelf helemaal niet in het karakter." De film 'Castingx', die maandagavond de première beleefde, is donderdag te zien op het Nederlands Film Festival.

De film vertelt het verhaal van een jonge man, een rol van Klemens Patijn, die werkt op een verlaten tankstation in een verlaten landschap. Hij bespiedt met zijn videocamera mensen die komen tanken. Daar ontmoet hij Ten Damme en raakt hij door haar geïntrigeerd. Hoofdrolspeler Patijn maakte zijn speelfilmdebuut.

Ook regisseur Ad Bol debuteerde met deze film. Bol heeft eerder reclamefilmpjes geregisseerd en dit is zijn eerste film voor het witte doek. Samen met Hugo Metsers schreef hij het scenario. Metsers speelt tevens een kleine rol in 'Castingx'.

In 'De tranen van Maria Machita' uit 1991 maakte Ten Damme haar debuut als actrice. Voor deze rol kreeg ze een Gouden Kalf. Verder speelde ze onder meer in 'Interview', 'De kleine blonde dood' en 'All Stars'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen