Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heather Nova haalt kracht uit zingen

Shownieuws

Heather Nova heeft dinsdag ter promotie van haar nieuwe album 'Red bird' Nederland aangedaan. "Ik vind het geweldig om live te spelen."

Heather Nova heeft ter promotie van haar nieuwe album 'Red bird' Nederland aangedaan. Dinsdagavond gaf ze een concert in een uitverkocht Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Daarvoor was ze te gast bij BNN-radiopresentator Eric Corton en tussen de bedrijven door sprak ze met Novum Nieuws.

"Het is grappig. Als ik er over nadenk om op tournee te gaan, denk ik: 'O nee, niet weer in die toerbus'. Maar als ik daadwerkelijk aan het toeren ben, vind ik het leuk en geniet ik er heel erg van", vertelt Nova. "Ik vind het geweldig om live te spelen. Het is moeilijk te beschrijven, maar het is niet te vergelijken met iets anders in mijn leven. Er gebeurt iets heel krachtigs als ik live zing. Ik voel dat ik sterker word als ik zing."

Sinds haar laatste tournee in 2003 is er veel gebeurd in het leven van heather Nova. De 38-jarige zangeres bracht het nieuwe album 'Red bird' uit en kreeg begin vorig jaar een kind. Het nieuwe album is alleen in Europa uitgebracht en ter promotie is Nova een dag in Nederland. Daarna geeft ze een serie concerten in Duitsland en Scandinavië.

Deze zomer deed Nova enkele festival aan, waaronder Lowlands. Als ze zou mogen kiezen, geeft ze er echter de voorkeur aan een eigen show te spelen in een concertzaal. "De sfeer is intiemer. Met mijn eigen lichtshow heb ik meer controle over het optreden. Dat is heel belangrijk voor mij, want ik wil dat mensen worden meegenomen door de muziek", legt de zangeres uit. "Het licht is hierbij belangrijk, omdat het een onderdeel is van wat je ervaart als je naar de muziek luistert. Het licht versterkt het geluid en de nummers."

'Welcome', een nummer dat ze dindsdagavond als toegift ten gehore bracht, is het eerste nummer op het nieuwe album van Heather. Het nummer is eerder uitgebracht op de Amerikaanse release van het album 'South'. Vanwege het verzoek van Europese fans heeft de Amerikaanse het nummer aan deze cd toegevoegd. "Ik heb het nummer veel live gespeeld en mensen bleven vragen wanneer het op een album te horen was. Dus heb ik het erop gezet, maar ik was er niet helemaal zeker van dat het zou passen bij de rest van het album. En ik denk ook dat het niet past."

Enkele nummers van eerdere albums speelt Nova tijdens een live-set niet meer. "Deze nummers voelen te veel als een deel van leven waar ik geen bezoek meer aan wil brengen. Het is moeilijk om te kiezen. Maar ik lees al mijn fanmail, dus ik weet wat mijn fans mooi vinden en vaak komt dit ook overeen met de nummer die ik goed vind."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen