Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boeken Carry Slee verfilmd

Shownieuws

Shooting Star Filmcompany gaat in samenwerking met uitgeverij Foreign Media Group een aantal bekroonde kinderboeken van schrijfster Carry Slee verfilmen.

Shooting Star Filmcompany gaat in samenwerking met uitgeverij Foreign Media Group een aantal bekroonde kinderboeken van Carry Slee verfilmen. Het gaat om de titels 'Spijt', 'Afblijven', 'Kappen', 'Paniek', 'Razend' en 'Pijnstillers'. De scenario's worden geschreven door Maria Peters, die ook de teksten van 'Kruimeltje' (1999) en 'Pietje Bell' (2002) op haar naam heeft staan. Peters gaat bovendien een aantal films regisseren.

In de films staan maatschappelijke thema's als drugs, pesten en racisme centraal. Behalve een release in de bioscoop worden de films vertoond op televisie en komen ze uit op dvd. Ook wordt een website met spelletjes en ringtones gelanceerd. De opnamen van de films gaan volgend jaar van start.

Carry Slee heeft sinds 1989 meer dan vijftig boeken geschreven, waarvan er meer dan 3,5 miljoen zijn verkocht. De boeken zijn bekroond met diverse onderscheidingen, waaronder negen keer de Kinderjury, vier keer de Jonge Jury, de 'Pluim van de maand' en de Venz Kinderboekenprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen