Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'06/05' wint Skrien Afficheprijs 2005

Shownieuws

Frank Kampes heeft tijdens het Nederlands Film Festival de Skrien Afficheprijs 2005 in ontvangst genomen voor zijn posterontwerp voor de film '06-05'.

- Ontwerper Frank Kampes heeft maandagavond tijdens het Nederlands Film Festival de Skrien Afficheprijs 2005 in ontvangst genomen voor zijn posterontwerp voor de film '06-05' van Theo van Gogh. De prijs werd in Utrecht uitgereikt door juryvoorzitter Alex de Ronde. In totaal zijn meer dan vijftig affiches en acht teaseraffiches door de jury beoordeeld.

De juryleden noemen de poster 'één van de meest onontkoombare affiches van de afgelopen jaren'. Volgens het juryrapport heeft Kampes goed gezien hoe herkenbaar het onderwerp is van '06/05'. Hierdoor kon hij zich beperken tot een grafische impressie van het silhouet van Pim Fortuyn in sobere, maar scherpe contrasten van zwart en bloederig rood.

De andere genomineerden voor de afficheprijs waren 'Guernsey' van Bart Oppenheimer en Nanouk Leopold, 'Paradise girls' van Seiko Kohjima en 'Viktor & Rolf: Because we're worth it!' van Christiaan de Rooij.

De Skrien Afficheprijs wordt sinds 2001 jaarlijks door een vakjury toegekend aan het best vormgegeven filmaffiche van het voorbije seizoen. De prijs bestaat uit een wisseltrofee - een ingelijst origineel van Ton Leesers afficheklassieker Jonge harten uit 1936 - en een selectie afficheboeken en dvd's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen