Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gunneweg kraait volop in 'Chicken Little'

Shownieuws

De Nederlandse stemmen voor de Disney animatiefilm 'Chicken Little' zijn bekend. Chicken Little wordt ingesproken door de acteur Pepijn Gunneweg.

Acteur Pepijn Gunneweg neemt de hoofdrol voor zijn rekening in de Nederlandstalige versie van Disney's nieuwste animatiefilm 'Chicken Little'. Hij heeft zijn stem geleend aan het onhandige haantje in de film, meldt Buena Vista maandag.

Malle Abby, de beste vriendin van de haan, krijgt de stem van zangeres Kim-Lian van der Meij. Vader Buck Cluck wordt ingesproken door Edwin Rutten. Hij is onder meer bekend geworden als Ome Willem. In de film zijn ook stemmen te horen van diverse andere bekende Nederlanders, onder wie de acteurs Erik Vogel en Caroline de Bruijn.

De film vertelt het verhaal over het haantje Chicken Little. Hij denkt dat de wereld vergaat en probeert iedereen van het dorp Oakey Oaks te redden. Hierbij krijgt hij hulp van zijn drie beste vrienden, de Buitenbeentjes.

In de originele versie zijn de stemmen ingesproken door onder anderen Zack Braff (Chicken Little), Joan Cusack (Malle Abby) en Gary Marshall (Buck Cluck). Vanaf 16 november is Chicken Little zowel in de Nederlands gesproken versie als de originele versie te zien in bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen