Kies je favoriete radiostation

Dossiers

't Schaep met de 5 Pooten' terug op tv

Shownieuws

De tv-serie 't Schaep met de 5 Pooten' komt volgend jaar terug op tv bij de KRO. De nieuwe versie volgt opnieuw hoofdrolspelers Kootje, Lukas en Doortje.

De klassieke televisieserie 't Schaep met de 5 Pooten' komt volgend jaar november bij de KRO terug op televisie. Het programma wordt in een nieuw jasje gestoken. Ook in deze nieuwe versie staan de lotgevallen van Kootje, Lukas en Doortje, centraal. De serie speelt zich af rond het jaar 1969 in de Amsterdamse kroeg 't Schaep met de 5 Pooten', evenals in de wasserette van Doortje. Na de tv-serie volgt een muziektheaterproductie met dezelfde cast.

Momenteel worden de originele scripts bewerkt en is de casting in volle gang. Wie de hoofdrollen gaan spelend is nog niet bekend. De geruchten gaan dat bekende namen als Danny de Munk en René Froger auditie hebben gedaan. Ook de namen van bekende gastacteurs die in elke aflevering optreden, zijn nog niet ingevuld. De opnamen van de serie vinden in de zomer plaats.

De KRO streeft er naar wederom acht afleveringen uit te zenden. Volgens eindredacteur Brigitte Baake is er 'erg veel lol' bij de voorbereidingen. "Het wordt een feestje voor de kijkers en niet alleen voor degenen die de serie nog van vroeger kennen", vertelt zij. "De liedjes krijg ik nu al niet meer uit mijn hoofd."

De originele tv-serie, geschreven door Eli Asser en Harrie Bannink, werd door de KRO in 1969 en 1970 uitgezonden en trok in die tijd miljoenen kijkers. Hoewel 't Schaep met de 5 Pooten' uit niet meer dan acht afleveringen bestond, werd de serie in 1970 bekroond met de Televizier-ring. De hoofdrollen werden vertolkt door Leen Jongewaard, Adèle Bloemendaal en Piet Römer. Van het oorspronkelijke materiaal is weinig bewaard gebleven.

De liedjes uit de serie, waaronder 't Zal je kind maar wezen' en 'Als je mekaar niet meer vertrouwen kan', werden destijds grote hits in de hitparade.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen