Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The Joshua Tree van U2 is beste album'

Shownieuws

Het album 'Joshua Tree' van de Ierse popgroep U2 is door de luisteraars van Radio Veronica gekozen als beste album aller tijden.

Luisteraars van Radio Veronica hebben het album 'The Joshua Tree' van de Ierse popgroep U2 gekozen als beste album allertijden. De luisteraars konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen via de website van het radiostation. De 'Veronica Album Top 750 Allertijden' is maandagochtend van start gegaan en duurt tot en met vrijdag.

Volgens de eindredacteur van het radioprogramma, Johan van Slooten, is 'The Joshua Tree' uit 1987 de definitieve doorbraak van 'gewoon een goede groep naar een wereldband'. "Een status die ze nog altijd hebben", vertelt Van Slooten. "Het is een belangrijk album in de popgeschiedenis en staat terecht op nummer 1 in de 'Album Top 750 Allertijden'."

Naast buitenlandse albums, zijn er ook Nederlandse artiesten in de lijst te vinden. De hoogste notering is voor de band Golden Earring met het album 'The Naked Truth' op nummer 19. Volgens Van Slooten hoort de oudste en meest succesvolle Nederlandse rockband aller tijden thuis in zo'n lijst. "De hoge notering is dan ook meer dan terecht", vindt van Slooten. "Het album maakten ze, toen ze al bijna dertig jaar bij elkaar waren, onder het motto 'hoe ouder hoe beter'."

U2 wordt in de lijst gevolgd door Dire Straits met het album 'Brothers in Arms' en The Eagles met 'Hotel California'. Verder in de top 10 vinden we onder anderen Queen, Michael Jackson en The Beatles. De presentatie van de lijst is in handen van verschillende Veronica-deejays onder wie Rob van Someren, Ferry Maat en Kas van Iersel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen