Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film 'Kameleon 2' krijgt de Platina Film

Shownieuws

De 'Kameleon 2' is zondag bekroond met de filmprijs de Platina Film. De film kreeg de prijs omdat 400 duizend bezoekers de film in de bioscoop hebben gezien.

De familiefilm 'Kameleon 2' is zondag bekroond met de filmprijs de Platina Film. De film kreeg de prijs omdat 400 duizend bezoekers de film in de bioscoop hebben gezien. Voorafgaand aan de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival nam regisseur Steven de Jong de prijs in ontvangst. "Twee keer platina halen voelt en is erg uniek. We zijn ontzettend trots en blij dat we zo rijk worden beloond door het publiek," zegt De Jong.

Binnen één week na de release eind juni van dit jaar trok de film al meer dan 100 duizend bezoekers. Dit leverde de Friese speelfilm de prijs de 'Gouden Film' op. De Kameleonfilms zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hotze de Roos. Een aannemer wil een snelweg en een villawijk aanleggen in een rustig dorpje. De Friese tweeling Hielke en Sietse steekt een stokje voor de plannen van de projectontwikkelaar.

De eerste Kameleonverfilming 'De schippers van de Kameleon' was in 2003 met 750 duizend bezoekers de best bezochte Nederlandse film van het jaar. De film met de avonturen van de tweeling Hielke en Sietse bereikte hiermee zowel de gouden als de platina status.

De 'Gouden Film' is in het leven geroepen door het de organisatie van Nederlands Film Festival. Een Nederlandse speelfilm of documentaire krijgt de prijs wanneer honderdduizend bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Platina Film wordt uitgereikt wanneer vierhonderdduizend bioscoopbezoekers de film hebben gezien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen