Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmgeschiedenis komt bijeen in Utrecht

Shownieuws

Vijfentwintig jaar Nederlandse filmgeschiedenis kwam zondag bijeen in Utrecht. Diverse winnaars en juryleden verzamelden zich in de binnenstad.

- Vijfentwintig jaar Nederlandse filmgeschiedenis kwam zondag bijeen in Utrecht. Ter ere van het zilveren jubileum van het Nederlands Film Festival hadden Kalverenwinnaars, voormalig juryleden en filmmakers zich verzameld in de binnenstad. Het hoogtepunt van de middag was een foto van alle aanwezige winnaars met hun Gouden Kalf.

Gast van het jaar Jos Stelling, die als grondlegger van het festival wordt gezien, vertelde zich een 'soort opa van het festival' te voelen. "Je moet je realiseren hoeveel mensen hier in deze zaal elkaar hebben leren kennen op het festival en een relatie met elkaar hebben gekregen. Daar zijn kinderen uit voortgekomen en zonder het Nederlands Film Festival waren die kinderen er nooit geweest."

Voor het unieke fotomoment plaatsvond, werd het eerste exemplaar van het fotoboek 'Kalverenliefde' uitgereikt. Filmmaker en viervoudig Gouden Kalf-winnaar Stelling nam het boek in ontvangst. Het boek van Felix Kalkman en Jan Pieter Ekker bevat 25 foto's van Kalverenwinnaars met hun prijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen