Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beperkte ontheffing filmen 'Big Brother'-baby

Shownieuws

Producent Endemol Nederland krijgt een beperkte ontheffing voor het filmen van de baby in het televisieprogramma 'Big Brother'.

Producent Endemol Nederland krijgt een beperkte ontheffing voor het filmen van de baby in het televisieprogramma 'Big Brother'. Een onbeperkte ontheffing, waar Endemol Nederland om had gevraagd, wordt door de Arbeidsinspectie afgewezen. De beperkte ontheffing geldt één keer per dag voor maximaal twee uur en voor maximaal acht dagen. Daarmee wordt voldaan aan de regels van de Arbeidstijdenwet.

De Arbeidsinspectie en Endemol Nederland hebben afspraken gemaakt over de praktische uitwerking van de beperkte ontheffing. Zo wordt de baby bij geboorte in het tv-programma ondergebracht in een aparte kamer bij het Big Brother-huis. In deze kamer wordt niet gefilmd.

De moeder van het kind die in het Big Brother-huis verblijft heeft vrije toegang tot de babykamer. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Zij mag de baby onbeperkt bezoeken en meenemen naar buiten.

In het belang van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van kinderen stelt de Arbeidstijdenwet regels aan het optreden van kinderen in onder meer tv-programma's. Het komt vaker voor dat op grond van deze regels een ontheffing wordt verleend. Voorbeelden uit het verleden zijn enkele documentaires, een serie en een reclamespotje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen