Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ali B werkt aan film

Shownieuws

Rapper Ali B werkt met een vriend aan een film. "We zijn er veel over aan het praten, maar weten nog niet precies waar de film over zal gaan."

Rapper en knuffel-Marokkaan Ali B werkt met een vriend aan een film. "We zijn er veel over aan het praten, maar weten nog niet precies waar de film over zal gaan", zegt hij in een interview met het magazine 'Zone 020'.

De komende periode richt de rapper zich voornamelijk op het theater. Voor de viering van honderd jaar kinderwetten in Nederland schreef Ali de theatervoorstelling 'Hier sta ik!', voor de Raad voor de Kinderbescherming. Het thema in de voorstelling is het recht van kinderen op het ontwikkelen van een eigen identiteit. De rapper speelt in totaal 115 shows, waaronder dertig matineevoorstellingen.

Zijn eigen theatershow 'Ali B vertelt het leven van de straat' gaat in reprise. De show is door Ali compleet geactualiseerd. "Ik mix van alles en nog wat en ga in de show van het ene thema naar het andere", legt hij uit. "Alles is aan elkaar gelinkt." De voorstelling is een beetje politiek getint en gaat over wat de rapper de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt: het jaar voor en het jaar na het succes en wat er sindsdien is veranderd.

Behalve aan een film en een nieuwe theatershow werkt Ali B aan een nieuwe cd. "Als de theatershow staat, ga ik een maand raps schrijven voor mijn nieuwe album." De nieuwe cd van de rapper, die bekend werd van hits als 'Ik ben je zat' en 'Leipe Mocro flavour', komt op zijn vroegst in maart uit.

Volgens de 23-jarige rapper uit Almere zijn de rapteksten met gecompliceerde schema's zijn kracht. "De techniek van het schrijven en het rijmen beheers ik goed. Maar voor mij is de inhoud van een rap net iets belangrijker dan de constructie."

Niet alleen brengt hij zijn eigen cd's uit op zijn label 'SPEC records', ook het debuutalbum 'Mijn pad' van zijn neefje Yes-R verscheen onlangs op zijn label. "Ik heb meerdere talenten, zoals het ontdekken van ander talent en dat naar buiten brengen", vertelt Ali. "Ik moet anderen begeleiden en mijn ervaring delen." De rapper sloot onlangs een cd-contract met rapster Lady Di.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen