Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barbra Streisand bekritiseert inval Irak

Shownieuws

Het nummer ‘Stranger in a strange land’ van het nieuwe album van Barbra Streisand is kritisch over de Amerikaanse inval in Irak.

Het nummer ‘Stranger in a strange land’ van het nieuwe album van Barbra Streisand is kritisch over de Amerikaanse inval in Irak. “De oorlog in Irak is zinloos, ik snap niet waarom we daar zitten”, verklaart Streisand. “We zitten in Irak en willen de mensen geen pijn doen, maar toch steunen we de troepen in Irak. De geschiedenis herhaalt zich.”

De 63-jarige Streisand maakt zich geen zorgen over de gevolgen van het politieke karakter van het nummer. “Daar denk ik niet aan. Als ik in iets geloof, sta ik er ook geheel achter.”

‘Stranger in a strange land’ komt van het nieuwe album ‘Guilty pleasures’. Het hele album is geschreven en geproduceerd door ‘Bee Gee’ Barry Gibb. Ook zingt hij twee nummers met Barbra. Het is de eerste samenwerking tussen Barbra en Barry sinds het album ‘Guilty’ in 1980. Barbra heeft een simpele verklaring voor de tijd die voorbij ging sinds de laatste samenwerking tussen de twee. “De tijd gaat nou eenmaal razendsnel.”

De zangeres is blij dat ze opnieuw heeft kunnen samenwerken met Gibb. “Barry heeft enorm veel talent. Hij kan een nummer schrijven, produceren, zingen en ook nog de tweede stem inzingen.”

[Novum]

Gerelateerde Artikelen