Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdrol Zellweger in Japanse thriller

Shownieuws

Renee Zellweger heeft de hoofdrol bemachtigd in de Japanse psychologische horrorfilm 'The eye'. Tom Cruise is producent van de film.

Renee Zellweger heeft de hoofdrol bemachtigd in de Japanse psychologische horrorfilm 'The eye'. Met de rol is een reünie tussen Zellweger en Tom Cruise een feit. Cruise is de producent van de film. De sterren werkten eerder samen aan 'Jerry Maguire'. Hideo Nakata, die de Japanse horrorhit 'Ringu' regisseerde, staat aan het roer van het project.

'The eye' is een remake van de thriller 'Jian gui' uit Hongkong, die in 2002 werd uitgebracht. De film gaat over een vrouw die na een hoornvliestransplantatie haar zicht terugkrijgt, maar meer blijkt te kunnen zien dan waar ze op had gehoopt.

Remakes van Aziatische horrors schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Zo mondde 'Ringu' uit in de Engelstalige versies 'The ring' en 'The ring two'. 'Dark water' is een remake van de Japanse film 'Honogurai mizu no soko kasa'. De film met Jennifer Connelly in de hoofdrol vanaf oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Ook 'The Grudge', met Sarah Michelle Gellar, is een aftreksel van een Japans origineel, 'Ju-On: the grudge'.

Donderdag werd bekend dat Zellweger Beatrix Potter speelt in de verfilming van het leven van de schrijfster. Ook leent de actrice haar stem aan Jerry Seinfelds animatiekomedie 'Bee movie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen