Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace doorstaat bloed, zweet en tranen

Shownieuws

De Nederlandstalige r&b-artiest Brace heeft bloed, zweet en tranen doorstaan om zijn debuutalbum 'Strijder' te verwezenlijken. Vrijdag ligt de cd in de winkels.

De Nederlandstalige r&b-artiest Brace heeft bloed, zweet en tranen doorstaan om zijn debuutalbum 'Strijder' te verwezenlijken. "Het is met vallen en opstaan gegaan. En met veel geruzie en gepraat", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Uiteindelijk wist ik: niet praten maar doen."

Het eerste exemplaar van het album werd donderdag overhandigd in de Amsterdamse club Jimmy Woo. Brace bracht voor de gelegenheid zeven nummers van de cd ten gehore, waaronder de hitsingle 'Hartendief' en de ballad 'Laat me alleen'. Ook de hit 'Moppie', waarmee hij vorig jaar samen met collega-artiesten Lange Frans en Baas B doorbrak, werd opgevoerd. Lange Frans stapte spontaan het podium op om Brace daarin bij te staan.

Platenmaatschappij CTM contracteerde de 19-jarige zanger een jaar geleden. "Die jongen heeft lef en uitstraling. En ik krijg regelmatig kippenvel van zijn nummers", vertelt platenbaas André de Raaff. "We zijn sensationeel trots."

Ook Baas B heeft niets dan lof voor het jonge talent. "Hij is vet bijdehand, maar kan zo mooi zingen", zegt de rapper. "Als we samen spelen, voelen we elkaar echt perfect aan."

Brace vertelt dat hij zijn succes heeft te danken aan zijn moeder. Zonder haar had hij nooit zover kunnen komen. "Zij is mijn alles", zegt hij vlak voordat hij op moet. Van zenuwen heeft hij geen last. "Je moet doen wat je moet doen."

'Strijder' ligt vanaf vrijdag in de winkels. Op het album staan nummers waarin ook Ali B, Brainpower en Yes-R zijn te horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen