Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vliegtuigpersoneel opgeroepen tot boycot Jodie Foster

Shownieuws

Vakbonden van vliegtuigpersoneel in de Verenigde Staten hebben hun leden opgeroepen om 'Flightplan', de nieuwe film van Jodie Foster, te boycotten.

Vakbonden voor vliegtuigpersoneel in de Verenigde Staten hebben hun leden opgeroepen tot een boycot van 'Flightplan', de nieuwe film van Jodie Foster. Ze vinden het 'onverantwoord' dat vliegtuigpersoneel in de film wordt geportretteerd als schurken.

In 'Flightplan' speelt Foster een weduwe wier 6-jarige dochter spoorloos verdwijnt tijdens een transatlantische vlucht. Het blijkt dat iemand van het vliegtuigpersoneel betrokken is bij een terroristisch plan. De film kwam deze week binnen op de eerste plek in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet. In het eerste weekeinde bracht de film ongeveer 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) op.

De Amerikaanse Association of Flight Attendants (AFA) is bang dat het door 'Flightplan' moeilijker wordt het vertrouwen en respect van passagiers te krijgen. "De manier hoe vliegtuigpersoneel wordt neergezet is schandalig", zegt de directeur van AFA. "We zetten dagelijks ons leven op het spel ten behoeve van de veiligheid van de passagiers."

Disney, de maatschappij achter 'Flightplan', laat weten een 'geweldige actiethriller' te hebben willen maken. "We zijn ervan overtuigd dat het publiek het verschil tussen fictie en werkelijkheid ziet", zegt een woordvoerder. "In het echte leven doet het vliegtuigpersoneel dagelijks ongelooflijk goed werk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen