Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jannes binnen op drie in de hitparade

Shownieuws

Volkszanger Jannes is met zijn nieuwe single 'Een beetje meer' van niets op nummer drie binnengekomen in de Mega Top 100. Het is zijn eerste grote hit.

Volkszanger Jannes is met zijn nieuwe single 'Een beetje meer' op nummer drie binnengekomen in de Mega Top 100. Het is de eerste keer dat de zanger zo'n grote hit scoort met één van zijn singles. Het is ook de landelijke doorbraak van de zanger uit Drenthe.

De nieuwe single staat op de vijfde cd 'Als het zonnetje schijnt'. Evenals het vorige album is deze geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de successen van Frans Bauer en Marianne Weber en hebben de afgelopen maanden met Jannes gewerkt aan zijn vijfde cd. Volgens de zanger is dit als gevolg van de vriendschap die hij heeft gesloten met het duo 'een prachtig album met een eigen geluid' geworden.

Zanger en componist George Baker schreef voor het nieuwe album van de 32-jarige Jannes het nummer 'Ik kan met jou de hele wereld aan'. Jannes laat op zijn website weten 'dolblij' te zijn met deze bijdrage. "Het is grappig. Als kleine jongen zong ik alle nummers mee van de George Baker Selection en nu zijn we collega's."

De realitysoap 'Gewoon Jannes', die te zien was bij de regionale zender RTV Oost en momenteel bij RTV Drenthe, maakt vanaf volgende week vrijdag de overstap naar SBS 6. Vanaf deze datum is de soap wekelijks te zien in Shownieuws.

Jannes werd twee weken geleden in het Polman Stadion in Almelo gekroond tot 'koning der piraten'. Deze onderscheiding kreeg hij voor zijn verdiensten in de piratenmuziek. Het ontvangen van deze onderscheiding was voor Jannes bijzonder, omdat de basis van zijn zangcarrière gelegd werd door de illegale radiopiraten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen