Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producenten bang voor terrorisme Filmfestival Venetië

Shownieuws

Filmproducenten hebben het filmfestival Venetië gevraagd naar de veiligheidsmaatregelen. Omdat er veel sterren aanwezig zijn, zijn ze bang voor terroristen.

Amerikaanse filmproducenten hebben de organisatie van het filmfestival Venetië nadrukkelijk gevraagd naar de genomen veiligheidsmaatregelen. Op het festival zullen veel Amerikaanse regisseurs en acteurs aanwezig zijn waardoor de locatie mogelijk een doelwit is van terroristen.

De organisatie had al besloten om 54 films te vertonen in plaats van de 71 van vorig jaar. Hierdoor zou het beveiligingsteam beter in staat zijn om theaterzalen voor en na afloop van een film te controleren. Hoewel het festival dit jaar volledig in het teken van de beveiliging staat, is men niet bang dat tradities zullen moeten wijken.

Behalve George Cloony zullen ook Kate Winslet, Susan Sarandon and Christopher Walken hun opwachting maken. Het festival besteed ook veel aandacht aan minder bekende filmmakers. Zo zal de Japanse anime-regisseur Hayao Miyazaki geëerd worden om zijn werk. Miyazaki is bekend om zijn films die op de set zelf geschreven worden.

Het filmfestival in Venetië is het oudste filmfestival ter wereld. Dit jaar vindt het festival voor de 62ste keer plaats. De meest prestigieuze prijs die op het festival wordt uitgereikt is de Gouden Leeuw (Leone d'or) voor de beste film. Een van de negentien kanshebbers is 'Goodnight en good luck' geregisseerd door George Clooney. Het festival gaat op 31 augustus van start en duurt tot 10 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen