Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hommage aan Eddy Christiani

Shownieuws

Cor Bakker, het Rosenberg Trio en Annie de Reuver brengen op 25 september een ode aan Eddy Christiani. Eddy is deze avond zelf aanwezig en ontvangt een prijs.

Cor Bakker, het Rosenberg Trio en Annie de Reuver brengen over drie weken een hommage aan Eddy Christiani. Vanuit schouwburg 'Het Park' in Hoorn brengen de artiesten onder begeleiding van de 'Wereldband' op 25 september een muzikale ode aan de inmiddels 87-jarige zanger. Christiani is zelf ook aanwezig en ontvangt een prijs voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Christiani werd op 21 april 1918 in Den Haag geboren. Hij startte zijn muzikale carrière in 1938. In de oorlog werd hij populair met liedjes als 'Ouwe taaie', 'Zonnig Madeira', 'Ik zie de zon', en 'Als op Capri'.

Als eerste Europeaan nam Christiani in 1939 de elektrische gitaar ter hand. Na de oorlog werd zijn populariteit groter door liedjes als 'Kleine Greetje uit de polder' en 'Spring maar achterop'. In totaal maakte hij ongeveer vierhonderd platen.

Aan het succes van Christiani kwam een einde met de opkomst van de rock-'n'-roll in de tweede helft van de jaren vijftig en de komst van tienersterren als Rob de Nijs, Ria Valk en Trea Dobbs in de vroege jaren zestig. Volgens zijn fans was Eddy de Marco Borsato van de jaren vijftig. Christiani treedt nog steeds op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen