Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Transporter 2' haalt meeste geld op in VS

Shownieuws

Het tv-programma 'Andere Tijden' toont vanavond unieke beelden van de koninklijke familie, afkomstig uit een Amerikaans archief.

De actiefilm ‘Transporter 2’ is dit weekeinde gedebuteerd op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet in de VS. De film bracht 16,11 miljoen euro op en stootte daarmee ‘The 40-year-old-virgin’ na twee weken van de toppositie af. De 40-jarige maagd haalde dit weekeinde 13,2 miljoen euro op.

‘The constant gardener’ kwam binnen op de derde plaats met een opbrengst van 8,6 miljoen euro. De hoofdrollen in deze film, die is gebaseerd op een boek van thrillerschrijver John Le Carré, zijn voor Ralph Fiennes en Rachel Weisz.

‘Wedding crashers’ en ‘Mr. & Mrs. Smith’ wisselde dit weekeinde in de Nederlandse box office van plaats. Bekleedden vorige week Mr. & Mrs. Smith Angelina Jolie en Brad Pitt nog de eerste plaats en stonden de bruiloftsgasten Owen Wilson en Vince Vaughn op een tweede plek, dit weekend waren de rollen omgedraaid. ‘Wedding crashers’ haalde in Nederland 129.044 euro op en ‘Mr. & Mrs. Smith’ 124.090 euro.

De derde plaats in de Nederlandse box office wordt ingenomen door ‘The Dukes of Hazzard’. De film met Jessica Simpson debuteerde in de eerste week met een opbrengst van 114.818 euro.

De Nederlandse films ‘Zoop in Afrika’ en ‘De Kameleon 2’ bevinden zich in respectievelijk de achtste en tiende week nog in de top-tien van best bezochte films in Nederland. ‘Zoop in Afrika’ zakte twee plaatsten ten opzichte van vorige week en staat op de negende plaats. De tiende plaats is voor ‘De Kameleon 2’, die van de achtste plaats komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen