Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Greta Garbo krijgt postuum eigen postzegel

Shownieuws

Greta Garbo krijgt haar eigen postzegel. De Amerikaanse posterijen onthullen op 23 september, vijf dagen na haar 100e verjaardag, de Garbo-postzegel.

De legendarische actrice Greta Garbo, die vijftien jaar geleden overleed, krijgt haar eigen postzegel. De Amerikaanse posterijen onthullen op 23 september, vijf dagen na haar honderdste verjaardag, de Garbo-postzegel, meldt Reuters.

De beeltenis op de postzegel is gebaseerd op een foto van Garbo op 27-jarige leeftijd. De foto werd genomen tijdens opnamen voor de film 'As you desire me' in 1932. Op 36-jarige leeftijd besloot de actrice te stoppen met acteren, sindsdien heeft zij geen film meer gemaakt.

Over de Zweedse actrice liggen ook weer enkele nieuwe boeken in de winkels, waaronder 'Greta Garbo: A cinematic legacy', een boek met stills van Garbo en discussies over iedere Garbo-film. Ook verschijnt de nieuwe, negentig minuten durende, documentaire 'Garbo'. De film geeft onder meer een kijkje in het appartement van Garbo in Manhattan en laat een screentest van Garbo uit 1949 zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen