Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muzikaal debat in Rotterdam

Shownieuws

Ex-idols-zangeres Yuli Minguel is de initiatief nemer van het muzikale debat donderdag in het Nighttown theater in Rotterdam.

Ex-idols-zangeres Yuli Minguel is de initiatiefnemer van het muzikale debat donderdag in Nighttown theater in Rotterdam. Jongeren uit de dance- en hiphopscène komen daar samen om rappend, zingend en schreeuwend in dialoog te gaan over maatschappelijke ontwikkelingen in Rotterdam. De deelnemers worden door een live band ondersteund.

De stellingen worden ingeluid door een spreker. Daarna krijgen de muzikale jongeren, onder wie Raquel Brown (Tasha's world) en GMB (Soulvation), ieder twee en een halve minuut om voor en tegen argumenten voor te dragen met live band. Het publiek bepaalt wie de beste argumenten inbrengt en waarom. Ook het publiek mag rappend en zingend met de band hun mening uiten.

Onderwerpen waarover gedebatteerd kan worden zijn onder anderen het recente idee van Gerard Spong om het woord allochtoon af te schaffen en het deurbeleid van de Rotterdamse discotheken.

De presentatie wordt verzorgd door Yuli Minguel en travestiet Mayday.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen