Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Financiering film Herman Brood rond

Shownieuws

De financiering van 'Wild Romance', de speelfilm over Herman Brood, is rond. "Het leven en werk van Herman Brood kan op enorme belangstelling rekenen".

De financiering van 'Wild Romance', de speelfilm over het leven van Herman Brood, is rond. De totstandkoming van de financiering van de film betekent volgens RTL Nederland een veelbelovende start van RTL Entertainment. "Dit geeft aan dat investeerders groot vertrouwen hebben in de Nederlandse film en dat het leven en werk van Herman Brood nog altijd op een enorme belangstelling mag rekenen". RTL Entertainment is een nieuw onderdeel van RTL Nederland dat investeert in het maken van nieuwe Nederlandse speelfilms.

'Wild Romance' wordt de eerste speelfilm over de muziek en het leven van Herman Brood. Met veel muziek en humor worden de verschillende gebeurtenissen verfilmd uit de periode tussen 1974 en 1979. Dit is de tijd waarin Brood zijn eerste drie elpees maakte en een tournee door Amerika ondernam. De film over de Nederlandse rock & roll-legende wordt geregisseerd door Jean van der Velde.

De rol van Herman Brood zal worden vertolkt door Daniel Boissevain. Wie de rol van Koos van Dijk, de manager van Brood, gaat spelen, is nog niet bekendgemaakt. De opnamen gaan naar verwachting in oktober 2005 van start. Het is de bedoeling dat de film medio 2006 in de bioscoop gaat draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen