Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cockney Rebel-voorman op tour

Shownieuws

Cockney Rebel-voorman Steve Harley tourt in november door Nederland met zijn 'Unplugged Theatre Tour'.

Cockney Rebel-voorman Steve Harley tourt in November door Nederland met zijn 'Unplugged Theatre Tour'. De Engelse muzikant, bekend van de hits 'Sebastian' en 'Make me smile' uit de jaren '70, geeft in een intieme setting optredens in negentien theaters.

Tijdens de Nederlandse tournee wordt hij begeleid door twee oude vrienden van Cockney Rebel, Robbie Gladwell (gitaar, zang) en Barry Wickens (gitaar, viool, zang). In een sfeervolle theateropzet spelen zij de hits en nummers van de elf originele albums die de band uitbracht. Harley's meest recente werk is het live-album 'Anytime', dat vorig jaar uitkwam.

Steve Harley maakt al meer dan dertig jaar muziek. De wereldwijde hit 'Make me smile' uit 1975 is volgens de laatste telling 123 keer gecoverd, in zeven talen. Met zijn band Cockney Rebel behaalde hij verder wereldwijd topnoteringen met nummers zoals 'Judy teen', 'Mr. Soft', 'Love is a prima donna', Mr. Raffles en de Beatles-cover 'Here comes the sun'.

Vorig jaar kreeg Harley de 'Gouden Penning' van 'The British Academy of Songwriters and Composers'. Tegenwoordig is hij in Engeland een populaire radio-dj met zijn BBC2-programma 'Sounds of the Seventies'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen