Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Half miljoen kijkers ouderenomroep MAX

Shownieuws

De nieuwe ouderenomroep MAX is zaterdagavond tijdens de debuutavond bekeken door bijna een half miljoen kijkers. Oprichter van MAX Jan Slagter is tevreden.

De nieuwe 'ouderenomroep' MAX is zaterdagavond tijdens de debuutavond op televisie bekeken door bijna een half miljoen kijkers. Uit cijfers van Kijkonderzoek blijkt dat 465 duizend mensen afstemden op het programma 'Van nul tot MAX'. In de eerste uitzending werd de geschiedenis van de Nederlandse televisie geschetst.

Oprichter van MAX Jan Slagter is een 'zeer tevreden man'. Hij had minder kijkers verwacht, omdat het geen gunstige tv-avond was vanwege het mooie weer. Ook stond tegenover het openingsprogramma van MAX de voetbalwedstrijd Armenië –Nederland op Talpa, die 2,2 miljoen kijkers trok.

Slagter maakt een vergelijking met een ander programma van de nieuwe commerciële zender Talpa. "Het programma 'Thuis' heeft slechts 125 duizend kijkers. Daar zou ik van wakker liggen." Hij is trots dat de omroep 'geen cent' heeft uitgeven aan advertenties en toch een half miljoen kijkers had. De oprichter wil volgende week richting de 700 duizend kijkers gaan.

De kracht van de zender is volgens Slagter dat deze langzamer en rustiger is dan andere zenders. "Geen bewegende camera's, geen harde muziek onder gesproken tekst en geen snelle korte items. MAX is ook minder oppervlakkig dan de meeste omroepen."

De zender zal zich in de programma's vooral richten op vijftigplussers. Voorlopig moet de omroep het doen met vier uur televisiezendtijd per week en negen uur radio. Een groot deel van de zendtijd zal opgaan aan een nieuwe talkshow met Catherine Keijl, 'MAX en Catherine', die dagelijks wordt uitgezonden.

MAX heeft zo'n 80 duizend leden. Eind vorig jaar kreeg de vereniging een omroeplicentie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen