Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tribute-album voor Golden Earring

Shownieuws

Golden Earring heeft een tribute-album ontvangen van dertien jonge bands. De nieuwe generatie Haagse bands wil met de cd 'dank, respect en waardering' tonen.

De Haagse band Golden Earring heeft zaterdag op Haag Beatstad Festival een tribute-album ontvangen van dertien jonge bands. De nieuwe generatie Haagse bands wil met de cd 'dank, respect en waardering' tonen voor wat de Golden Earring de afgelopen veertig jaar heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek.

Voor aanvang van het optreden van Golden Earring kreeg de band de eerste exemplaren van het album 'The Hague's Golden Earring tribute'. De cd, met een oplage van veertigduizend exemplaren, is vervolgens gratis uitgedeeld aan de bezoekers van het festival op het Malieveld. Het album met muziek van onder anderen Atombox, Juice en Indigo is gefinancierd door verschillende sponsors waaronder de gemeente Den Haag.

Het album is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting. Deze organisatie heeft als doelstelling talentontwikkeling op cultureel en maatschappelijk gebied.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen