Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Björk weer te zien op het witte doek

Shownieuws

Op het Venice Film Festival was vrijdag voor het eerst de nieuwe film van de Ijslandse zangeres Björk te zien.

De nieuwe film van de IJslandse zangeres Björk is vrijdagavond voor het eerst vertoond op het filmfestival in Venetië, meldt BBC News. De 39-jarige zangeres speelt de hoofdrol in de film 'Drawing restraint 9'. Zij heeft ook de soundtrack geschreven. Haar vriend Matthew Barry acteert ook in de film. Hij is bovendien verantwoordelijk voor het script en de regie.

Het project is de eerste samenwerking tussen Björk en haar vriend. 'Drawing restraint 9' is opgenomen op een Japans walvisschip en gaat over twee mensen, gespeeld door Björk en Matthew, die in walvissen veranderen. Tijdens de film hebben de twee een kostuum van dierenbont aan.

Björk won voor haar rol in 'Dancer in the dark' (2000) de prijs voor beste actrice op het filmfestival van Cannes. Hoewel ze daarna verklaarde nooit meer te zullen acteren, werd ze toch overgehaald door haar Matthew. De samenwerking tussen de zangeres en haar vriend is goed bevallen. "Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, spraken we af dat we nooit zouden samenwerken", vertelt Björk. "Maar toen kwamen we er achter dat het makkelijker is samen te werken dan niet samen te werken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen